• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

DE STÖRSTA FÖRDELARNA MED LÖPARTRÖJOR

Bomull är ett högkvalitativt material som är perfekt för daglig användning. När du springer absorberar den fukt och ökar i vikt ju mer du svettas. Dessutom fastnar det våta tyget på kroppen, som därmed kan svalna. Premiumtröjor har däremot speciella nätinsatser som förbättrar ventilationen. Framför allt är de tillverkade av funktionella material som polyester. Dessa syntetiska fibrer absorberar tjugo gånger mindre fukt än bomull och transporterar aktivt bort fukten till utsidan. Detta förhindrar obehagliga klister och håller vikten nere. Även när de är torra är löpartröjor betydligt lättare än sina motsvarigheter i bomull.

LÖPARTRÖJOR: VILKA MATERIAL FINNS DET?

Andningsförmågan är avgörande. Det är därför som löpartröjor inte nöjer sig med ett enda polyestertyg. Nästan alla märken har sin egen innovativa teknik. adidas löpartröjor använder till exempel ClimaCool®, som aktivt kyler kroppen även vid högre temperaturer. Gore-Tex® däremot håller vatten och vind borta från kroppen samtidigt som det andas. Mikrofiber är oftast tillverkade av polyester och polyamid. Tillverkningsprocessen är också avgörande. Den bestämmer tygets struktur och därmed hur elastiskt, isolerande, bekvämt och andningsbart det är. Löpningströjor för lägre temperaturer har också värmande ullkomponenter. Många tillverkare använder också elastan i sina skjortor för att optimera passformen.

VILKA FUNKTIONER HAR EN LÖPARTRÖJA?

Löpningströjor tjänar din prestation. Transport av fukt. Bekvämlighet. Ergonomi. Alla avgörande faktorer. Anti-odour-teknik skyddar dig från överdriven luktbildning. Men funktionella kläder kan göra ännu mer:

  • Andningsförmåga hos löpartröjor: det viktigaste för löpartröjor. Speciella mikrofibrer ser till att luftväxlingen alltid är rätt.
  • Fukttransport: Det viktigaste för en löpartröja. Svetten stannar inte kvar i tröjan. Materialet transporterar den till utsidan och säkerställer en konstant kroppstemperatur.
  • Långärmad, kortärmad, utan ärmar: Beroende på temperaturen och dina egna behov väljer du skärning. För kallare dagar ska du välja längre ärmar, för varmare dagar ska du välja löptröjor utan ärmar. Dessutom finns det en vanlig T-shirt-variant.
  • Med och utan fickor: För längre löpningar eller maratonlopp finns det funktionella skjortor med en eller flera fickor där du kan förvara snacks eller din smartphone.
  • Halsband? Blixtlås? För att skydda nacken från kylan finns det löpartröjor med hög krage. Du kan vara flexibel om modellen också har en dragkedja.
  • Tumhål: Dina händer behöver skydd i kallt väder. Vissa långärmade löpartröjor har därför tumhål som gör att du kan täcka en del av handryggen.
  • Termiska löpartröjor: Perfekt för kallare dagar. Tack vare termiska komponenter och ullkomponenter håller termiska löpartröjor kroppen varm även i kalla förhållanden utan att förlora andningsförmåga.

HUR SKA EN LÖPARTRÖJA SITTA?

I princip är det du som bestämmer. Allt är tillåtet, både brett och tätt. Samtidigt minskar tightare löpartröjor luftmotståndet och flaxar inte i vinden. De får dock inte sitta så nära kroppen att de begränsar din rörelseförmåga. Å andra sidan kan en funktionell tröja vara stödjande, även genom kompression.

DEN BÄSTA LÖPARTRÖJAN FÖR VARJE ÅRSTID

Materialet i en löpartröja reglerar kroppstemperaturen endast till en viss grad. De yttre förutsättningarna är lika viktiga. Det är därför du kan hitta rätt premium löpartröja för varje säsong online på Keller Sports:

Löpningströjor för vintern

Långa ärmar, eventuellt med tumhål, utgör grunden. Dessutom är vinterlöpningströjan baserad på ett termofunktionellt tyg. Ta på dig en löpartröja och en löparjacka över löpartröjan. Du kan förhindra att fukt byggs upp genom att hålla lagren tätt intill varandra.

Löpningströjor för sommaren

Tunn. Lättvikt. Eventuellt utan ärmar. Andningsförmåga och fukttransport är avgörande på sommaren. Mesh-insatser förbättrar luftcirkulationen i tröjan. Det finns också modeller med ökad UV-beständighet som skyddar mot starkt solljus.

Löptröjor för övergångsperioden

Återigen är du främst intresserad av andningsförmåga, men bär normalt korta ärmar. Om det blir kallare är det lämpligt med en extra löparväst för att hålla överkroppen varm.

HUR (OFTA) TVÄTTAR JAG LÖPARTRÖJOR?

I princip bör du tvätta din löpartröja efter varje löprunda. Om tvättberget inte räcker till kan du tvätta den för hand med kallt vatten för att avlägsna svettrester. För maskintvätt, kontrollera tvättmärkningen. Mikrofiber tål ofta högst 30 grader, och endast särskilda tvättmedel för sportkläder rekommenderas. För att tvätta din löpartröja vänder du den ut och in och väljer ett syntetiskt tvättprogram med ett lågt antal varv. Lufttorka funktionella underkläder i stället för att torka dem i torktumlare.

LÖPARSKJORTOR PÅ KELLER SPORTS

Hos Keller Sports hittar du löpartröjor i olika skärningar, för olika förhållanden, med olika tilläggsfunktioner - och från olika märken. Vår butik med löpartröjor erbjuder de bästa märkena som Nike, ASICS, adidas, Under Armour, ON eller New Balance. Dessutom kan du beställa den matchande löparjackan för män och kvinnor online med ett musklick och på löparskjortans rea till särskilt attraktiva priser.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.