• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

DE STÖRSTA FÖRDELARNA MED EN SPORTBEHÅ

Till och med lätt jogging innebär högpresterande sport för bröstbandsapparaten, som endast består av hud, fett, körtlar, ligament och bindväv. Till skillnad från musklerna kan ingenting tränas där. Särskilt vid rörelseintensiva sporter som löpning förlorar huden därför snabbt sin elasticitet och bröstsmärtor uppstår. Risken för hållningsproblem ökar också. Speciella löpar-bh:er, premiumprodukter med vadderade band eller en sportbusstier med mycket starkt stöd kan hjälpa till. För övrigt är vanliga vardagsbehåar helt olämpliga för löpträning eftersom de helt enkelt inte ger tillräckligt stöd.

SPORTBEHÅAR FÖR LÖPNING: VILKA MATERIAL FINNS TILLGÄNGLIGA?

Dagens sportbehåar för löpning är nästan alltid tillverkade av mjuka funktionella material och har dessutom lukthämmande och antibakteriella egenskaper. Andningsbara syntetiska materialblandningar transporterar bort överskottsvärme och fukt från kroppen och håller huden torr. Tygerna är särskilt snabbtorkande och modellerna med nätinsatser garanterar perfekt luftcirkulation. Sömlösa modeller förhindrar obehaglig gnidning under långa träningspass, ligger bekvämt på huden och är också mycket populära i vår sport-bh-butik på Keller Sports.

VILKA ÄR EGENSKAPERNA HOS EN SPORTBEHÅ?

  • Bandtyper: Ju bredare banden på en sport-bh är, desto bättre fördelar de vikten på axlarna. Se till att remmarna inte skär in smärtsamt, men också att de inte glider. Modeller med crossover-funktion rekommenderas särskilt för utmanande träningspass eftersom de sitter tätt.
  • Med eller utan knäppning: Sportbehåar utan knäppning dras helt enkelt över huvudet som en brottartopp. Av alla fästformer ger den här formen det säkraste greppet. Krokförslutningar garanterar dock också en bra passform.
  • Stödnivå: Nivåklassificeringarna beskriver hur hög stödnivån för en sport-bh är. Ju högre nivå, desto mer stödjande är bh:n och desto mer absorberas bröstens naturliga rörelse. Nivåerna är: Low Impact (yoga och Pilates), Medium Impact (vandring, cykling, Zumba) och High Impact (fitness och löpning).
  • Andningsförmåga: Många av de senaste modellerna har korsade remmar på ryggen, perforerade kupor och ett band under bröstet som transporterar bort fukt från huden.
  • Luftcirkulation: Extra insatser av nätmaterial ventilerar de områden där de flesta svettdropparna samlas under sport.
  • Fukttransporterande: Träning blir snabbt obekvämt med en våt, tung behå. Därför ska materialet i sport-bh:n vara fuktreglerande. Detta innebär att svetten transporteras från de inre skikten av materialet till de yttre skikten, där den kan avdunsta.

HUR SKA EN SPORT-BH FÖR LÖPNING SITTA?

Som med alla behåar är storleken på en premium sportbehå viktig. Bara om bh:n sitter perfekt kan den göra sitt jobb och stödja bröstet på bästa sätt. Eftersom sportstorleken inte nödvändigtvis motsvarar din standardstorlek lönar det sig att ta fram måttbandet: Mät helt enkelt underbröstomkretsen och bröstomkretsen och anteckna dem, så kan du jämföra storlekarna i vår sport-bh-butik. Det är också viktigt att bh:n känns bekväm att bära. Det betyder att en bra löpar-bh inte ska klämma och inte ge dig känslan av att vara trång, även om den har ett mycket starkt stöd. När du köper en produkt ska du också vara uppmärksam på material och utförande. Utskjutande sömmar, skrapande sköldar och tryckande byglar är tabu. Mjuka tyger som ligger behagligt på huden ger högsta komfort.

HUR (OFTA) TVÄTTAR DU SPORTBEHÅAR FÖR LÖPNING?

För att förhindra materialskador orsakade av svett är det viktigt att du tvättar din sport-bh efter varje intensiv användning. De flesta modellerna kan tvättas tillsammans med din vanliga tvätt i 30-40 grader, vissa till och med i 60 grader - om du är osäker bör du läsa tvättinstruktionerna. Viktigt: Använd aldrig mjukgörare, eftersom det lägger sig i tyget och blockerar porerna som ger andningsförmåga.

LÖPARBEHÅAR PÅ KELLER SPORTS

I Keller Sports butik för löparbehåar kan du hitta den perfekta sportbehån online genom ett stort urval av toppmärken som adidas, Nike och ASICS. Alla storlekar, former och färger finns representerade. Med hjälp av de olika filtren kan du enkelt välja dina individuella kriterier och enkelt beställa din sportbehå online. Håll också utkik efter vår försäljning av löparbehåar, där premiummodeller ofta finns tillgängliga till särskilt attraktiva priser.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.