• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

LÖPANDE SKOR-FÖRDELAR MED DEN BÄSTA KVALITETEN

En normal sko är inte ett alternativ. Dagens bästa skor är designade för att stödja dig på bästa möjliga sätt och skydda dig från överbelastning, även skador:

Dämpning, där det är nödvändigt: Genom riktad dämpning, fötterna, knäna och senor kan användas för att minska dina löpskor. Det som är viktigt är din springstil. Om man bara förlitar sig på förfoten, behöver man mer intensiv dämpning. Om du rullar av över hälen är det mindre nog.

För att skydda knäna, vrister och senor, justerar du din dämpning till substratet du föredrar. Hårdare som springer på asfalten kräver mer intensiv dämpning än grus-eller skogsgolv. Den springande skodampingen bör dock inte vara för mjuk. Även detta kan ha en negativ inverkan på lederna. Kontrollera din kroppsvikt och din körstil för markeringen.

VILKA TYPER AV LÖPSKOR FINNS DET?

Ett spår eller ett naturspår ger dig utmaningar som inte är vägen. Nybörjare behöver mer stöd än erfarna löpare. Därför finns det rätt sportskor för varje situation.

Neutrala skor, det perfekta centret. Förmildrande är trevligt, men inte för intensivt. Foten får vägledning, men inte för mycket. Vikten svänger också i mitten, och sprängningen faller inte för brant. Neutrala körsskor är därför lämpliga för din utbildning på asfalt, särskilt om du rullar ur kurs.

Hanterade skor som kan användas: En intensiv damping kombinerar en kombination av skodon med ett stelt schakt, vilket ger foten ett tydligt grepp. Allt detta motverkar pronation, där knäna och fötter böjs inåt när de agerar på insidan. Sprängämnena är medium, ganska starka.

Trailrunningskor: Mjuk, ojämn mark möter rötter, trädstammar, möjligen större stenar. Trailrunningskor ger därför foten ett intensivt grepp, och har också en sula med hingst, som också når upp till gyttjan. Materialet är vanligtvis andningsbart, delvis vattentätt, medan dämpningen är måttligt intensiv.

Konkurrensskor: att driva skor för konkurrensen är enklare än utbildningsmodeller. Du sparar på dampar och understöd, bara minimalt leder foten. Å ena sidan sparar det tunna övre materialet vikten, och samtidigt säkerställer man effektiv ventilation.

Naturliga springande skor: Den barfota känslan blir allt populärare. I stället för att leda schaktet och tjocka dampar, skiner naturliga skenor med maximal flexibilitet på grund av minimivikten. Den enda som skyddar mot stenar, inte från chocker. Det här tar över lokomotorsystemet. Därför är den naturliga skosulen också lämplig endast för erfarna, australiserade löpare.

HUR GÅR DET MED ATT KÖRA SKOR?

Varje skosula består av flera element. Varje komponent uppfyller sin egen uppgift:

Utsulan skyddar mot ojämnt mark och stenar. Den ger också stöd genom speciella gummiblandningar och tunga mönster.

Mellansulan tar över dämpningen. För detta är det gjort av elastiska material och innehåller specialteknik som Boost, Gel eller Zoom Air.

Det övre materialet skyddar mot elementen, bör vara andningsbart vid samma tidpunkt, och även ljus och robust. Det finns vatten-repellanter och modeller som håller foten varm även i kallt väder.

Den inre sulan tillåter dig att justera skosnan ännu mer exakt. Den kan tas bort, vilket gör det möjligt att göra ändringar i form, fotsäng och ytterligare dämpning.

Saktandet ska inte krysta, men ändå fixa foten väl, efter allt som krävs. Det finns också varianter för spåret som löper, som inte kommer i fatt i små grenar.

LÖPANDE SKOR: VAD BETYDER DETONATION?

Vägledd av fotsulan och fotsängen, de flesta av de springande skorna faller från baken till framdelen något till intensivt: sprängningen. Med andra ord beskriver sprängningen den höjdskillnaden mellan klacken och förfogen. I princip gynnar låga skyfall en naturlig körstil. Naturliga modeller kan därför ibland förlita sig på en helt rak kurs från hälen till förfogen. En mer uppsåtlig, dvs. tjockare-damping i baken är avsedd att lindra hälen på hälen.

KÖP LÖKÖRSKOR: VAD SKA DU ÄGNA UPPMÄRKSAMHET ÅT?

Det viktigaste att göra när man köper nya löpskor: storlek och plats bör vara rätt. Det är förstås inte meningen att springa skor ska tryckas. Du kan också undvika att splittra platser. Eftersom fötterna kan svullna lite längre och inte förväntas bulta på framsidan när man rullar, brukar man normalt gå ungefär en halv storlek högre än när det gäller gatuskor. Ett tumme brett utrymme framför tårna anses vara optimalt. Den sista ska vara bred nog att ge din fot helt utrymme. Å andra sidan är vristerna fria. Observera också att löpskor varierar i storlek beroende på märke och modell.

HUR MÅNGA LÖPSKOR SKA JAG HA?

Om du äger flera par av skosnaskor är det vettigt: Om du har minst två olika par av löpskor, hindrar du dig från att permanent rapa din fot på ena sidan under utbildningen. Muskulaturen får olika stimulans. Skackens livslängd förlängs också. Även joggingskor, som din kropp, kräver också en viss regenereringstid för att få fram deras fulla dämpande egenskaper. 48 timmar ska anses vara tillräckligt. I allmänhet bör du också byta löpskor efter 800 till 1000 kilometer. Då har dämpnings-och materialen till stor del slitit ut. Om sportskor förblir oanvända, allt material och dämpande ålder. Beroende på lagringsförhållandena kan löpskor "ta av" upp till 200 km "per år".

DE BÄSTA LÖPSKORNA FÖR VARJE SÄSONG

Hög temperatur. Smoothness. Kallt. Du vill springa när som helst och kan därför inte förlita sig på ett par springande skor. Det finns lämpliga varianter för varje vädersituation:

Skidor för vintern

Sluta är särskilt viktigt under den kalla säsongen. Därför använder du skor med särskilt halkresistenta gummiföreningar, eventuellt intensiva eller till och med spikar. De bör också vara vattenmotbjudande och, i synnerhet kalla dagar, bär ni skor med ett Gore membran. Reflektorer för att köra sessioner i mörkret ökar också säkerheten.

Köra skor i sommar

Det inre materialet sparar på vikten och ökar andningsförmågan. Den rätta kombinationen för sommaren. Dessutom bör den övre fuktigheten transporteras till utsidan på ett effektivt sätt.

Löpande skor för övergångsperioden

Förhållandena ändras oftare mellan torra och våta förhållanden. Så du behöver yttre sulor, som erbjuder väggrepp på vått underlag, liksom en del tjockare material, som också kan vara vattenreparerande.

LÖPANDE SKOR: TESTSIEGER OCH SERIELLA MODELLER

Varje år testas många skomodeller och jämförs i idrottsscenen, liksom Keller Sport Pros test av nya löpande skoinnovationer. Eftersom olika och individuella fötter kan vara så varierade skotthållarna så varierade: Nike Alphafly NEXT% tar också scenen med Eliud Kipchoges maratonsprint på mindre än 2 timmar. En löpning av skor-revolution och evolution. Förföregångare till förångningsserien, precis som Nike Pegasus, är en av de mest välkända i branschen som helhet. Adidas running, bland annat, dess Ultraboost, vars revolutionära dämpning accelererar asfalten och gör det mer behagligt. Serien ASICS Kayano har varit i processen i flera generationer.

DÄMPNINGSMATERIAL FÖR LÖPSKOR

Dämpning är inte lika med dämpning. Var och en av de stora idrottstillverkarna har utvecklat sin egen teknik med särskilda fördelar:

Adidas BOOST: Små kapslar som drar tillsammans när de uppstår, för att omedelbart återlämna energin, särskilt intensivt till din fot. Det här är Adidas Boost. Dessutom utlovas dämpningen av Herzogenaurach en hög grad av bekvämlighet.

ASICS GEL: Silikon för långvarig dämpning och stabilitet. ASICS GEL-teknik är en av de mest kända av den springande skoindustrin. Det dämpar, stabiliserar rullfoten och anpassar sig till fotformen.

Nike Zoom Air: Tack vare en interaktion med intensivt sträckta fibrer och komprimerad luft, skapar Nike kontroll, smidighet och njutning. Zoom Air absorberar din påverkan och tar på sig dess ursprungliga form kort därefter. Detta för samman skydd och dynamik, och skyddar lederna, musklerna och senorna.

Mizuno Wave: Wave ersätter en platt form. Med sin Wave-teknik går Mizuno upp från tävlingen för att utöka slagkraften till hela sulan istället för att föra in den på ett punktligt sätt. För dämpning tillhandahålls ökad stabilitet och dynamik.

KÖRA SKOR ONLINE PÅ KELLER-SPORT

Du väljer den springande skon, ditt favoritsportmärke, och Keller Sports kommer att förse dig med den önskade skomodellen. I Keller Sports Running Store kan du hitta både manliga och kvinnliga arbetande skor. Nike representeras också som ASICS eller adidas. Även om du kör skor från ON, PUMA, Saucony, New Balance eller Mizuno kan du beställa avslappnad online-och även profil regelbundet från attraktiva erbjudanden i vår skoförsäljning.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.