• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

Rätt sportskor för din sport

Idrottare är överens: du behöver rätt skor för varje favoritsport. För löpning på väg eller i skogen, utökade cykelturer på väg. För boll- eller lagsporter, för tennis eller handboll. På gymmet eller för yoga. Löpare använder ofta lätta, känsliga och väldämpade skor. Löparskor ska dämpa varje steg på lämpligt sätt och ändå ge ett stabilt stöd. För löparskor för landsvägslöpning använder tillverkarna vanligtvis lättviktiga överdelar i mesh och yttersulor i gummi eller slitstarkt kolgummi. Träningsskor som följer med dig på gymmet har vanligtvis en stabilare häldel. Detta garanterar stabilitet när du lyfter t.ex. vikter. Med vandringsskor, som finns i både halvhöga och stövlar, ligger fokus på säkerhet och komfort. Det finns modeller som är tillverkade av läder eller syntetiska material och modeller med en blandning av båda. I obanad terräng behöver du tåliga och rejäla sulor som ger dig tillräcklig stabilitet.

I Keller Sports Shop hittar du dessa olika typer av sportskor - för män och kvinnor:

  • Löparskor
  • Löpningsskor för vandringsleder
  • Vandrings- och promenadskor
  • Träningsskor
  • Sandaler för utomhusbruk
  • Fjäll- och vinterskor

Sportskor: Många olika typer av skor, olika användningsområden

Alla sportskor är inte likadana. De finns i otaliga utföranden - alltid perfekt anpassade till respektive sport. Under årens lopp har de många olika tillverkarna lyckats sätta nya standarder tack vare forskning och den teknik som har uppstått. Lättare och lättare, mer funktionella material. Fler och mer bekväma dämpningssystem. Bättre och bättre kraftöverföring. Flera innovationer har till och med gjort sig kända i hela världen. Det är omöjligt att föreställa sig en värld av sportskor utan Nikes berömda Air System som sula: det består av flexibla luftkammare och användes ursprungligen i basketskor. Under tiden finns Air-tekniken även i löpar-, tränings- och vandringsskor. Det är en liknande historia med GEL-dämpningen från ASICS eller Boost-tekniken från sportvarujätten adidas. I samarbete med kemiföretaget BASF har fransmännen utvecklat en sula som består av små skumkulor. De ger en behaglig känsla när de bärs, är särskilt motståndskraftiga mot extrema väderförhållanden och extremt slitstarka. Andra premiumföretag som Saucony, New Balance och Salewa Globus har också team av experter som ständigt arbetar med att hitta förbättringar. Nästan alla tillverkare kan bygga på sina egna innovationer. Målet för dem alla är att skapa sportskor som maximerar bärarens prestanda.

Sportskor - specialmodeller för varje krav

Löparskor: Den klassiska löparskon för asfalt eller grusvägar har fyra viktiga egenskaper: stabilitet, bra dämpning, flexibilitet och låg vikt. Numera är alla joggingskor utrustade med en övre del i mesh som andas. Detta möjliggör optimal luftcirkulation och begränsar därmed spridningen av obehagliga lukter. Löpskor är i princip utformade för hastighets- och uthållighetslöpning.

Löpskor: De som föredrar att springa på oasfalterad terräng gör klokt i att ha speciella löparskor för trailrunning. De är något tyngre än löparskor eftersom de har en stabilare sula. Trail Running-skor ger bättre grepp på hala stenar, rötter och lera. Det övre materialet är också oftast mer robust för att ge maximalt skydd mot skador.

Vandringsskor: När det gäller vandringsskor måste man skilja mellan vandringsskor och promenadskor: Vandringsskor är lätta, väl ventilerade och har en stark dämpning. De lämpar sig särskilt väl för lätta vandringar i terräng som inte är alltför brant. Vandringsskor är något styvare, eftersom de huvudsakligen används i ojämn terräng. Material som läder, nylon eller en blandning av läder och nylon ger stabilitet. Sulan ska ge stöd och avlastning och ge perfekt grepp.

Träningsskor: Träningsskor handlar om förstklassig dämpning och bästa möjliga energiåtergivning. De är utformade för ditt gym eller HIIT-pass och ger tillräckligt stöd under varje träningspass med stödelement.

Bergsstövlar: Om du ska till höga berg eller glaciärer behöver du bergsstövlar som är kompatibla med stegjärn. De är särskilt utformade för säkerhet och komfort. Fjällstövlar är vattentäta och har vanligtvis delar som skyddar mot stenar och stenar. Dessutom ger sulan ett extremt grepp i ojämn terräng.

Sportskor från Keller Sports

Keller Sports erbjuder ett stort urval av förstklassiga sportskor för män och kvinnor. Oavsett om du letar efter löparskor, trail running-skor, vandringsskor, träningsskor eller fritidsskor hittar du sportspecifika skor från Nike, adidas, ASICS, Under Armour och många andra toppmärken. Alla är skräddarsydda exakt efter dina behov. Beställ din nästa favoritmodell med några få musklick. Tack vare våra många försäljningskampanjer, som kan kombineras med vår premiumrabatt, kan du få en attraktiv prisfördel. Vi rekommenderar också vårt nyhetsbrev, som håller dig uppdaterad hela tiden.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.