Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

Allmänna affärsvillkor – KELLER Group GmbH

Inledning

Dessa allmänna affärsvillkor gäller för alla beställningar som görs av kunder via webbutiken och för alla tjänster som tillhandahålls av KELLER inom ramen för KELLER Premium-medlemskapet.

Observera att vissa punkter i dessa allmänna affärsvillkor innehåller speciella regler som endast gäller för enskilda erbjudanden från KELLER. Dessa allmänna affärsvillkor innehåller dessutom specialfunktioner på några ställen för olika länders sidor, till exempel för Keller Sports tyska webbutik. Dessa regler och specialfunktioner beskrivs utförligt för varje fall.

Tillhandahållare: KELLER Group GmbH
Verkställande direktörer: Jakob Keller, Marcus Trute
Balanstraße 73
Building no. 24, 4th floor
81541 München
Tyskland

Kontakt
Kontakta oss: kontaktformulär
E-post: [email protected]


Du kan använda följande valmeny för att vid behov hoppa direkt till ett önskat kapitel.

PDF nedladdning

I. Allmänna bestämmelser och villkor för beställningar och bokningar på KELLER

§ 1 Ingående av avtal

(1) Produktpresentationer är inga juridiskt bindande erbjudanden; de är en inbjudan till att göra en beställning. När du klickar på knappen ”Köp nu” lämnar du ett bindande erbjudande om att köpa de varor (inklusive kuponger) och tjänster (till exempel medlemskap i KELLER Premium, etc.) som visas i orderöversikten.
(2) Omedelbart efter att du har skickat beställningen kommer du att få en orderbekräftelse, men detta innebär dock ännu inte att vi accepterar ditt erbjudande om att ingå ett avtal. Ett avtal mellan dig och oss ingås så snart vi accepterar din beställning med en separat orderbekräftelse via e-post eller när vi skickar varorna. Kontrollera skräppostmappen i din e-postinkorg regelbundet.
(3) Kommersiell återförsäljning av våra varor är inte tillåten. Vi förbehåller oss rätten att återkalla köpeavtalet om vi upptäcker att kunder säljer våra varor vidare kommersiellt.

§ 2 Information om de tekniska steg som leder till ingående av avtal och om de tekniska medel som finns för att upptäcka och korrigera inmatningsfel

(1) Du kan välja artiklar för köp eller tjänster för bokning i vår webbutik genom att placera dem i en kundvagn genom att klicka på motsvarande knapp. Om du vill slutföra beställningen går du till kundvagnen, där du guidas genom den fortsatta beställningsprocessen. Här har du möjlighet att slutföra beställningsprocessen genom att klicka på knappen ”Gå till kassan” eller att gå direkt till PayPal.
a) Om du går direkt till PayPal omdirigeras du till PayPal-sidan där du måste logga in. Därefter guidas du genom beställningsprocessen hos PayPal. Du kan välja eller ändra dina uppgifter (namn, adress, bank- eller kreditkortsinformation) som lagras där för beställningen. Hos PayPal ser du åter en orderöversikt. Först när du klickar på knappen ”Köp nu” lämnar du in ett bindande erbjudande med syftet att ingå ett avtal med oss.
b) Om du klickar på knappen ”Gå till kassan” uppmanas du i nästa steg att ange de uppgifter som krävs för genomförandet av beställningen eller bokningen och välja leveranssätt. Du kan även logga in på ditt kundkonto där dessa data redan finns lagrade. När du har klickat på knappen ”Fortsätt till betalning” uppmanas du att välja en betalningsmetod och vid behov (beroende på vald betalningsmetod) att ange dina uppgifter. Om du väljer betalningsmetoden PayPal lämnar du ett bindande erbjudande om att ingå ett avtal enligt beskrivningen i avsnitt 2 punkt 1 a). För alla andra betalningsmetoder, klickar du på knappen ”Kontrollera ordning” för att komma till en orderöversiktssida där du kan korrigera alla dina uppgifter genom att klicka på ”Redigera”. Klicka på ”Keller Sports / Keller x” längst upp till vänster i fönstret, om kundvagnen inte är korrekt. Då kommer du tillbaka till webbutiken där du kan redigera din kundvagn genom att klicka på kundvagnssymbolen. Du kan även lägga till nya produkter. Inom en webbläsarsession behålls alla dina tidigare inmatade och ej ändrade uppgifter, så att du kan gå igenom beställningsprocessen igen genom att klicka på knappen ”Gå till kassan” utan att behöva mata in dina uppgifter på nytt. När du stänger din webbläsare raderas dock alla inmatade uppgifter. Om du vill annullera beställningen här kan du helt enkelt stänga webbläsarfönstret. Ett bindande erbjudande om att ingå ett avtal kan endast göras genom att klicka på knappen ”Köp nu”.
(2) Omedelbart efter att du har skickat beställningen kommer du att få en orderbekräftelse, men detta innebär dock ännu inte att vi accepterar ditt erbjudande om att ingå ett avtal. Ett avtal mellan dig och oss ingås så snart vi accepterar din beställning och/eller bokning med ett separat e-postmeddelande eller när vi skickar varorna till dig. Kontrollera skräppostmappen i din e-postinkorg regelbundet.

§ 3 Information om lagring av avtalstexten.

Avtalstexten lagras inte av oss, men du kommer att få all information om avtalets ingående samt de allmänna affärsvillkoren och annan kundinformation med det e-postmeddelande som vi bekräftar ingåendet av avtalet med.

§ 4 Information om uppförandekoder som säljaren har undertecknat.

KELLERs webbutiker har testats i enlighet med Trusted Shops Code of Conduct (tillgänglig på https://www.trustedshops.eu/), och de finns under följande domäner:
keller-sports.de
keller-sports.com
keller-sports.nl
keller-sports.fr
keller-sports.es.

§ 5 Information om tillgängliga språk för ingående av avtalet

För ingåendet av avtalet är endast det svenska språket tillgängligt.

§ 6 Kundtjänst

Om du vill ha en defekt produkt reparerad eller utbytt eller om du har frågor om någon av våra produkter eller tjänster, kan du kontakta vår kundtjänst via kontaktformulär eller [email protected].

§ 7 Priser

Priserna är slutpriser inklusive tillämplig mervärdesskatt och alla andra priskomponenter och inkluderar inte motsvarande giltiga fraktkostnader (information om fraktkostnader finns här). Mer information finns på produkt- och informationssidorna. Leveranser till länder utanför EU omfattas av ytterligare tullar och avgifter, med undantag för leveranser till Schweiz och Storbritannien.

§ 8 Uppgiftsskydd och kreditvärdering

(1) Information om behandling av dina personuppgifter hittar du i vår integritetspolicy.
(2) Om vi gör förskottsbetalningar kan vi inhämta en kreditupplysning från SCHUFA Holding AG, Kormoranweg 5, 65201 Wiesbaden, Tyskland, för att skydda våra berättigade intressen. Dina skyddsvärda intressen beaktas i enlighet med lagstadgade bestämmelser. Detaljerad information om uppgiftsskydd finns i vår integritetspolicy. Observera att om du väljer betalningsalternativet ”Payolution-faktura” kommer en kreditkontroll inte att utföras på det ovan beskrivna sättet, utan på uppdrag av net-m privatbank 1891 AG, München, by payolution GmbH, Wien (A): mer information

§ 9 Betalningsvillkor

(1) Betalningen sker – i överensstämmelse med reglerna på respektive webbplats du besöker – antingen med kreditkort, PayPal, PayPal Express, Klarna Sofortüberweisung (Pay Now), iDeal, TWINT, Apple Pay, Payolution-faktura eller Klarna-faktura (se även avsnitt 11 i dessa villkor när det gäller Payolution-faktura och Klarna-faktura). Kuponger kan lösas in oberoende av de tillgängliga betalningsmetoderna (se även avsnitt 10 i dessa bestämmelser och villkor för kuponger). Vi förbehåller oss rätten att utesluta enskilda betalningsmetoder.
(2) Om du är i dröjsmål med betalningen, kommer inköpspriset att förräntas med en ränta på 5 % över basräntan under dröjsmålsperioden. Vi förbehåller oss rätten att bevisa och kräva högre skadestånd för skador orsakade av dröjsmål.
(3) Avgiften för KELLER Premium-medlemskapet kan endast betalas – i överensstämmelse med reglerna på respektive webbplats du besöker – med kreditkort, PayPal, PayPal Express, Klarna Sofortüberweisung (Pay Now), iDeal, TWINT, Apple Pay, Payolution-faktura eller Klarna-faktura (se även avsnitt 11 i dessa allmänna affärsvillkor om Payolution-faktura och Klarna-faktura).

§ 10 KELLER presentkort och rabattkoder

KELLER presentkort
(1) KELLER presentkort kan betalas med kreditkort, PayPal, PayPal Express, Klarna Sofortüberweisung (Pay Now), iDeal, TWINT, Apple Pay, Payolution-faktura eller Klarna-faktura – i överensstämmelse med reglerna på respektive webbplats du har besökt (se även avsnitt 11 i dessa villkor om Payolution-faktura och Klarna-faktura). Kupongerna som köpts i Keller Sports / Keller x webbutik kan med undantag av premiummedlemskap och presentkort lösas in för hela sortimentet. Dessutom kan presentkort endast lösas in i det land där de har köpts; det är inte möjligt att lösa in presentkort i andra länder (dvs. i webbutiken keller-sports.at vid köp i Tyskland) eller i andra valutor (dvs. i Schweiz vid köp i EUR). Det finns ingen ränta på tillgodohavandet. Du kommer att få presentkortet direkt via e-post efter det att betalningen inkommit. Presentkort skickas inte fysiskt med posten. Vid inlösen avräknas presentkortets värde mot beställningens inköpsvärde. Presentkort eller tillgodohavanden på presentkort kan inte betalas ut kontant eller kvittas mot utestående fordringar. Om inköpsvärdet överstiger tillgodohavandet på presentkortet måste skillnaden betalas med en annan betalningsmetod. Presentkort kan inte lösas in för beställningar som redan har gjorts.
(2) Besök ”Mina presentkort” för inlösen av presentkort på ditt kundkonto eller för att se ett befintligt tillgodohavande. Du kan lösa in ett befintligt tillgodohavande när du beställer hos Keller Sports eller Keller x, förutsatt att du är inloggad med samma kundkonto och aktiverar inlösen av tillgodohavandet under beställningsprocessen.
(3) Anspråk från presentkort omfattas av begränsad giltighetstid (§§ 195, 199 BGB, tyska civillagen). De kan därför lösas in fram till slutet av det tredje kalenderåret efter inköpet.
(4) KELLER ansvarar inte för skrivfel i presentkortsmottagarens e-postadress. På samma sätt ansvarar KELLER inte för händelser som KELLER inte kan påverka, såsom förlust, stöld, missbruk eller försenad överföring (till exempel på grund av tekniska problem) av presentkort.

KELLER rabattkoder
(5) Rabattkoder är kuponger som inte kan köpas, men som vi kommunicerar som en del av reklamkampanjer med en viss giltighetstid och vissa villkor för inlösen. Inlösen av rabattkoder kan också knytas till ett minsta ordervärde och gäller endast för vissa artiklar. Rabattkoder kan bara lösas in en gång per kund.
(6) Det finns ingen ränta på kreditsaldot. Vid inlösen avräknas värdet på rabattkoden mot inköpsvärdet för beställningen, förutsatt att villkoren för inlösen är uppfyllda. Tillgodohavanden på rabattkoder kan inte betalas ut kontant eller kvittas mot utestående fordringar. Om inköpsvärdet överstiger tillgodohavandet på rabattkoden måste skillnaden betalas med en annan betalningsmetod. Rabattkoder kan inte lösas in för beställningar som redan har gjorts. Rabattkoder kan inte användas vid köp av presentkort eller lösas in för beställningar som redan har gjorts. Kontant betalning utesluts.
(7) Om du inte uppfyller respektive lägsta inköpsvärde, som krävs för inlösen av en rabattkod, på grund av en retur genom att utöva din ångerrätt, kan kupongkoden inte beaktas för resten av beställningen. Du kommer då att få en faktura för det återstående beloppet. Den betalningsmetod du har valt kommer att debiteras.

§ 11 Betalning mot faktura

Klarna-faktura
(1) I samarbete med leverantören Klarna Bank AB (publ), Sveavägen 46, 111 34 Stockholm Företag och företagsnummer: 556737-0431. (nedan kallat Klarna) erbjuder vi köp mot faktura som betalningsalternativ. När du betalar med Klarna behöver du aldrig ange dina kontouppgifter och du betalar bara när du erhåller varorna.
(2) Med betalningsmetoden ”Klarna-faktura” är det endast möjligt att leverera till en leveransadress som är identisk med fakturadressen. Tack för din förståelse.
(3) Med betalningsmetoden ”Klarna-faktura” får du alltid varorna först och har alltid 14 dagar på dig att betala. Mer information och Klarnas fullständiga affärsvillkor för köp mot faktura finns här.
(4) Klarna kontrollerar och utvärderar konsumentens uppgifter och, om det finns skäl, utbyter data med andra företag och kreditupplysningsföretag (kreditvärdering). Om konsumentens kreditvärdighet inte kan garanteras kan Klarna AB vägra kunden Klarnas betalningsmetoder och måste informera kunden om andra betalningsalternativ. Dina personuppgifter behandlas i enlighet med tillämpliga dataskyddslagar och vidarebefordras inte till tredje part för reklamändamål. Här kan du läsa mer om Klarnas dataskyddsregler.
(5 ) Mer information om Klarna hittar du på www.klarna.com.

Payolution-faktura
(6) Om du väljer betalningsmetoden ”Payolution-faktura” gäller de särskilda villkor och den information om uppgiftsskydd som finns tillgänglig här.

II. Särskilda villkor för beställningar av varor

§ 12 Leverans och fraktkostnader

(1) Beroende på destinationsland och valt leveranssätt skickas produkterna från vårt sortiment via DHL, Hermes, Swiss Post, Austrian Post, PostNL, Colissimo eller Bring. För större volymer och kvantiteter anlitar vi ett transportföretag.
(2) Din beställning kommer naturligtvis att handläggas av oss omedelbart efter mottagandet. Leveransen av din beställning sker vanligtvis omedelbart efter mottagandet av beställningen och betalningen. För närmare information om varans leveranstid, hänvisas till respektive produktdetaljsida och våra hjälpsidor.
(3) Information om fraktkostnader finns här.
(4) Vid leveranser utan fraktkostnader kommer senare fraktkostnader att debiteras om det slutgiltiga värdet av de beställda varorna ligger under gränsen för ett undantag från fraktkostnader på grund av returer till följd av att du utnyttjar din ångerrätt. Vi hänvisar till punkt 3.

§ 13 Leveransvillkor

(1) Varor levereras endast inom Europa.
(2) Om inte alla beställda produkter finns i lager har vi rätt att göra delleveranser på vår egen bekostnad, i den mån detta är rimligt för dig.

§ 14 Äganderättsförbehåll om varorna säljs

Om vi gör förskottsbetalning med leveransen av våra varor förbehåller vi oss äganderätten till dessa varor tills inköpspriset har betalats i sin helhet. Före överlåtelsen av äganderätten är pantsättning, säkerhetsöverlåtelse, bearbetning eller omvandling inte tillåtet utan vårt medgivande.

§ 15 Transportskada

(1) Om köpta varor levereras med uppenbara transportskador, ber vi dig att omedelbart lämna klagomål om sådana fel till leverantören och kontakta oss så snart som möjligt (Kontakta oss: kontaktformulär).
(2) Underlåtenhet att lämna ett klagomål eller att kontakta oss får inga konsekvenser för dina lagstadgade garantirättigheter. Du hjälper oss dock att kunna göra gällande våra anspråk gentemot transportören eller transportförsäkringen.

§ 16 Garanti för inköp av varor

(1) Vår garanti gentemot konsumenter: Garantin lämnas i enlighet med de lagstadgade bestämmelserna. För alla fel som inträffar under den lagstadgade garantiperioden på två år från leveransen av varorna har du enligt lag rätt till kompletterande tjänster och – om de rättsliga kraven är uppfyllda – rätt till minskning eller återkallande samt skadestånd. Anspråk på grund av fel som vi uppsåtligen inte har nämnt ska preskriberas inom den tillämpliga preskriptionstiden.
(2) Vår garanti gentemot företagare: Dina garantianspråk på grund av fel på det köpta föremålet preskriberas ett år efter överföring av risken. Undantagna från ovanstående bestämmelser är skadeståndsanspråk och anspråk på grund av fel som vi bedrägligt har avstått från att nämna. Undantagen från ovanstående begränsningar är också rätten till återkrav enligt avsnitt 478 i den tyska civillagen (BGB). På dessa uteslutna anspråk ska de lagstadgade preskriptionstiderna tillämpas; avsnitt 377 i den tyska handelslagen (HGB) ska inte påverkas.
(3) Vi lämnar ingen garanti för skador och fel till följd av felaktig användning, drift och lagring, oaktsam eller felaktig skötsel och underhåll, överanvändning eller felaktig reparation genom en icke auktoriserad servicepartner.
(4) Därutöver ska konsumenter och företagare ha rätt till rättigheter på grund av brister inom ramen för en garanti för kvalitet och/eller hållbarhet, under förutsättning att vi uttryckligen har lämnat en sådan garanti med avseende på det objekt som sålts i det enskilda fallet.

III. Särskilda villkor för Keller Premium-medlemskap

§ 17 Löptid, uppsägning, villkor, avgifter

(1) Som privatkund kan du boka ett Keller Premium-medlemskap oavsett om du köper en produkt eller inte. Medlemskapet har en löptid på 12 månader från avtalets början (se avsnitt 18 i dessa allmänna affärsvillkor). Det förlängs automatiskt i ytterligare 12 månader, om du inte säger upp det på ditt kundkonto minst 14 dagar före löptidens slut. Kontakta vår kundtjänst om du har glömt dina inloggningsuppgifter. Vi kan också säga upp ditt medlemskap med samma uppsägningstid.
(2) En uppsägning av viktig anledning träder i kraft omedelbart om du uppsåtligen eller av vårdslöshet bryter mot dessa villkor eller någon tillämplig lag, om användningen av Keller Premium-medlemskapet är bedräglig eller missbrukande, eller om våra eller andra användares intressen skadas. Även om vi i enskilda fall inte insisterar på att du strikt följer dessa bestämmelser och villkor eller inte verkställer dem, innebär det inte att vi avstår från några rättigheter för framtiden. Medlemsavgiften återbetalas inte om uppsägningen sker av en viktig anledning.
(3) Medlemskapsavgiften för Keller Premium-medlemskap anges i webbutiken. När avtalet förnyas förfaller medlemsavgiften automatiskt till betalning. Läs även avsnitt 22 i dessa allmänna affärsvillkor för information om betalningsvillkor och förfallodatum.

§ 18 Början av avtalsperioden; information om de tekniska steg som leder till ingående av avtal och om de tekniska medel som finns för att upptäcka och korrigera inmatningsfel och lagringen av avtalstexten

(1) Avtalet för ditt Keller Premium-medlemskap träder i kraft och börjar gälla när vi bekräftar detta genom att skicka ett e-postmeddelande till den e-postadress du angav när du gjorde din bokning eller – om du beställde varor samtidigt – när vi skickar varorna. KELLER förbehåller sig rätten att acceptera eller avvisa medlemskap.
(2) Läs avsnitt 2 och 3 i dessa allmänna affärsvillkor för information om de tekniska steg som leder till ingående av avtal och om de tekniska medel som finns för att upptäcka och korrigera inmatningsfel och lagringen av avtalstexten.

§ 19 Keller Premium-medlemskapets förmåner

Keller Premium-medlemskapet ger dig du följande förmåner:
Du får 10 % rabatt på varje artikel. Rabatten gäller inte (a) själva medlemsavgiften samt (b) fraktkostnader eller andra serviceavgifter. Keller Premium-medlemskapets rabatt gäller inte heller för (c) stafflade priser på tennisbollar och inte för (d) artiklar markerade med ”Members Only” eller ”Begränsade”. Följaktligen visas ingen rabatt för dessa artiklar, (e) och inte heller (e) för presentkort enligt § 10 punkt 1 i dessa allmänna affärsvillkor. Rabatten på Premium-medlemskapet inte heller kombineras med andra kampanjer eller rabatter som endast är giltiga under en begränsad tid för vissa kundgrupper (exempelvis endast för nya kunder). I samband med motsvarande kampanjer kommer vi att ange när Keller Premium-medlemskapets 10 % rabatt inte gäller. Det går inte att få rabatten utbetald i kontanter.
Premiummedlemmar har tillgång till exklusiva produkter som endast finns hos några få återförsäljare. För artiklar märkta med ”Members Only” går det endast att beställa två stycken.
För Premium-medlemmar är det kostnadsfritt att skicka en beställning till följande leveransländer: Tyskland, Österrike, Schweiz, Storbritannien, Frankrike, Nederländerna och Spanien (leveransländerna är tillgängliga enligt vad som anges på webbplatsen du besöker). Raffle-produkter är undantagna från gratis frakt.
För Premium-medlemmar från Tyskland, Österrike, Schweiz, Storbritannien, Belgien, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna och Österrike står vi för kostnaderna för att returnera varorna.

§ 20 Keller Premium-provmedlemskap och reducerat medlemskap

Då och då erbjuder vi vissa kunder (till exempel samarbetspartner) prov- eller andra kampanjmedlemskap, till exempel med en gratis provperiod i förväg, som också omfattas av dessa bestämmelser och villkor, om inte annat föreskrivs i kampanjerbjudandena. Prov- och kampanjmedlemmar kan när som helst avbryta sitt medlemskap i slutet av testperioden under ”Mitt konto” eller andra tillgängliga kontaktalternativ inom testperioden, så att det inte automatiskt förlängs till ett Keller Premium-medlemskap med den vanliga medlemsavgiften. För respektive prov- eller kampanjperiod debiteras inga medlemsavgifter eller lägre medlemsavgifter. Efter det att en provperiod eller ett reducerat medlemskap har gått ut, börjar det normala medlemskapet att gälla. Prov- och kampanjmedlemskap är endast giltiga för kunder som ännu inte har testat Keller Premium-medlemskapet.

§ 21 Ändringar av villkoren och tjänsternas omfattning

Vi förbehåller oss rätten att ändra dessa villkor och tjänsternas omfattning vid införandet av nya tjänster, anpassning av affärsmodellen och/eller förändringar i den rättsliga situationen. Därvid tillämpar vi följande process:

(1) De ändrade allmänna affärsvillkoren kommer att skickas till dig via e-post till den e-postadress du har tillhandahållit oss i samband med ditt medlemskap, med angivande av respektive ändringar.
(2) Om du inte gör invändningar inom 14 dagar efter mottagandet av nämnda e-postmeddelande, ska ditt samtycke till respektive ändring anses ha lämnats. I e-postmeddelandet som innehåller ändringarna kommer vi att informera dig separat om tidsfristens betydelse.
(3) Om du invänder mot ändringarna inom tidsfristen kan vi säga upp ditt medlemskap i slutet av löptiden.
(4) En ökning av medlemsavgiften träder i kraft först från och med början av nästa medlemskapsperiod. Om du avslutar ditt medlemskap innan dessa ändringar träder ikraft kommer vi att återbetala den oanvända delen av medlemsavgiften för den aktuella perioden.
(5) Om någon ändring visar sig vara ogiltig, upphävd eller inte verkställbar av någon anledning, påverkas inte giltigheten och verkställbarheten av de återstående ändringarna eller villkoren.

§ 22 Betalning av medlemsavgiften

(1) Medlemskapet gäller endast efter betalning av den tillämpliga medlemsavgiften.
(2) Efter de första 12 månaderna debiterar KELLER automatiskt medlemsavgiften via den betalningsmetod som du har angett. Betalningen sker – i överensstämmelse med reglerna på den webbplats du besöker – antingen med kreditkort, PayPal, PayPal Express, Klarna Sofortüberweisung (Pay Now), iDeal, TWINT, Apple Pay, Payolution-faktura eller Klarna-faktura (se även avsnitt 11 i dessa allmänna affärsvillkor om Payolution-faktura och Klarna-faktura).
(3) Om betalningsmetoden blir ogiltig under ditt medlemskap eller om inkassering på annat sätt nekas har KELLER rätt att kräva betalning från dig på annat sätt (du får en faktura över eventuella merkostnader på grund av att direktdebitering inte var möjlig).

IV. Avbokningsregler

Om du är konsument har du rätt att utöva ångerrätten enligt följande anvisningar. En konsument är varje fysisk person som gör en laglig transaktion för ändamål som inte huvudsakligen kan tilldelas vare sig till personens yrkesmässiga verksamhet eller till personens verksamhet som egenföretagare.

§ 23 Avbokningsregler för inköp av varor

Avbokningsregler
Ångerrätt
Du har rätt att återkalla detta avtal inom fjorton dagar utan att ange skäl
Ångerfristen är fjorton dagar från och med den dag då du eller en tredje part som utsetts av dig, utom transportören, har tagit över varorna.
För att utöva din ångerrätt måste du informera oss genom ett tydligt meddelande (till exempel ett brev som skickas via post, fax eller e-post) om ditt beslut att återkalla detta avtal. Du kan använda den bifogade ångerblanketten, vilket dock inte är obligatoriskt.
För att hålla ångerfristen räcker det att skicka ett meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen går ut.

Konsekvenser av återkallande
Om du återkallar detta avtal kommer vi att återbetala alla betalningar som vi har fått från dig, inklusive leveranskostnader (med undantag av eventuella extra kostnader som uppstår genom ditt val av en annan leveransmetod än den billigaste standardleveransen som vi erbjuder), inom trettio (30) kalendardagar från det datum då vi tar emot din retur på KELLER Group GmbH:s lager. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för denna återbetalning som du använde för den ursprungliga transaktionen, såvida inte något annat uttryckligen överenskommits med dig. Du kommer inte under några omständigheter att debiteras för denna återbetalning. Vi kan vägra att återbetala tills vi har fått tillbaka varorna eller tills du har bevisat att du har lämnat tillbaka varorna, beroende på vilket som skett först. Du måste returnera varorna utan dröjsmål och under alla omständigheter senast fjorton dagar från och med den dag då du informerar oss om återkallandet av detta avtal till

Fiege Logistik Stiftung & Co. KG – Zweigniederlassung (filial) Burgwedel
c/o KELLER Group GmbH
Am Berkhopsfeld 500
30938 Burgwedel
Tyskland

Tidsfristen är uppfylld om du skickar varorna före slutet av 14-dagarsperioden.
Kunder från Sverige måste stå för de direkta kostnaderna för att returnera varorna. För Premium-medlemmar från Tyskland, Österrike, Schweiz, Storbritannien, Belgien, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna och Österrike står vi för kostnaderna för att returnera varorna.
Du ansvarar endast för eventuell värdeförlust på varorna om denna värdeförlust beror på en hantering av varorna som inte krävs för att kontrollera deras art, egenskaper och funktion.

Viktiga anmärkningar: Det finns ingen ångerrätt för avtal.
• för leverans av varor som inte är prefabricerade och för tillverkning av produkter där ett individuellt urval eller bestämning av konsumenten är avgörande eller som är tydligt anpassade till konsumentens personliga behov.
• för leverans av förseglade varor som inte är lämpliga för retur på grund av hälsoskydd eller hygien om respektive försegling har tagits bort efter leverans.
• för leverans av varor som har blivit oskiljaktigt blandade med andra varor efter leverans på grund av sin natur.

Viktig anmärkning för inlösen av rabattkuponger: Om det lägsta inköpsvärdet, som är en förutsättning för att bevilja en rabatt, efterföljande inte uppfylls på grund av att du utnyttjar din ångerrätt och returnerar en vara, gäller rabatten inte heller för resten av beställningen. Du får därför en faktura på det återstående beloppet eller så debiteras det med den betalningsmetod du har valt.

Viktig anmärkning för leveranser med gratis frakt: Vid leveranser med gratis frakt kommer efterföljande fraktkostnader att debiteras, om det slutgiltiga värdet för de beställda varorna ligger under gränsen för gratis frakt på grund av att du utnyttjar din ångerrätt och returnerar en vara. Du får därför en faktura på fraktkostnaderna eller så debiteras dessa kostnader med den betalningsmetod du har valt.

§ 24 Avbokningsregler vid bokning av tjänster (Premium-medlemskap)

Avbokningsregler
Ångerrätt
Du har rätt att återkalla detta avtal inom fjorton dagar utan att ange skäl.
Ångerrätten är fjorton dagar från och med dagen för avtalets ingående.
För att utöva din ångerrätt måste du informera oss genom ett tydligt meddelande (till exempel ett brev som skickas via post, fax eller e-post) om ditt beslut att återkalla detta avtal. Du kan använda den bifogade ångerblanketten, vilket dock inte är obligatoriskt. För att hålla ångerfristen räcker det att skicka ett meddelande om att du tänker utöva ångerrätten innan ångerfristen går ut.

Konsekvenser av återkallande: Om du återkallar detta avtal kommer vi att återbetala alla betalningar som vi har fått från dig, inklusive leveranskostnader (med undantag av eventuella extra kostnader som uppstår genom ditt val av en annan leveransmetod än den billigaste standardleveransen som vi erbjuder), inom trettio (30) kalendardagar från det datum då vi får ett meddelande om att du återkallar detta avtal. Vi kommer att använda samma betalningsmedel för denna återbetalning som du använde för den ursprungliga transaktionen, såvida inte något annat uttryckligen överenskommits med dig. Du kommer inte under några omständigheter att debiteras för denna återbetalning. Om du har begärt att tjänsterna ska börja under ångerfristen, måste du betala oss ett rimligt belopp som motsvarar den andel av de tjänster som redan tillhandahållits när du informerar oss om utövandet av ångerrätten avseende detta avtal jämfört med den totala omfattningen av de tjänster som avses i avtalet.

Viktig anmärkning när du återkallar Keller Premium-medlemskapet: Så länge du ännu inte har gjort några köp genom att använda KELLER Premium-tjänsten får du full återbetalning av medlemsavgiften inom de första 14 dagarna. Om du redan har gjort ett köp inom ramen för Keller Premium-medlemskapet kommer de fördelar som detta ger (till exempel en rabatt på 8,50 EUR på en beställning av en artikel före rabatt på 85,00 EUR) att återföras vid återkallandet av Keller Premium-medlemskapet och därefter debiteras som det skulle ha varit om du inte hade ingått Keller Premium-medlemskapet. Detta har inget inflytande på själva köpeavtalet. Vi har rätt att debitera skillnaden till den betalningsmetod som valts vid tidpunkten för köpet.

§ 25 Mall för ångerblankett

Anmärkning: Observera att du returnerar produkterna direkt till vårt lager med hjälp av retursedeln i paketet (se § 23 Avbokningsregler för inköp av varor). Om du har några frågor kan du kontakta vår kundtjänst.

Kunder från Sverige måste stå för de direkta kostnaderna för att returnera varorna. För Premium-medlemmar från Tyskland, Österrike, Schweiz, Storbritannien, Belgien, Frankrike, Italien, Spanien, Nederländerna och Österrike står vi för kostnaderna för att returnera varorna.

Om du vill säga upp avtalet, ska du fylla i denna blankett och skicka tillbaka den.

Till
KELLER Group GmbH
Kundtjänst
Balanstraße 73
Byggnad nr. 24, 4:e våningen
81541 München
Tyskland
[email protected]

• Jag återkallar härmed det avtal som jag har ingått för köp av följande varor / tillhandahållandet av följande tjänst
• Beställd den / mottagen den
• Konsumentens/konsumenternas namn
• Konsumentens/konsumenternas adress
• Konsumentens/konsumenternas underskrift (endast vid kommunikation på papper)
• Datum

(*) Stryk i tillämpliga fall.

Mall för ångerblankett: ladda ner här

V. Gemensamma bestämmelser

§ 26 Kvittning/äganderättsförbehåll

(1) Du har endast rätt till kvittning om din motfordran har fastställts genom ett lagakraftvunnet avgörande eller är obestridd eller har bekräftats av oss skriftligen. Du har dock rätt till kvittning utan ovanstående begränsning om du gör gällande klagomål eller motkrav som härrör från samma avtal.
(2) Som kund kan du endast utöva en retentionsrätt om dina anspråk baseras på samma avtalsförhållande.

§ 27 Begränsning av vårt ansvar

Oberoende av de juridiska skälen ansvarar vi uteslutande i enlighet med följande regler.
(1) Vi ansvarar endast i samband med uppsåt och grov vårdslöshet. Vi ansvarar endast för lätt vårdslöshet i händelse av brott mot en väsentlig avtalsskyldighet, vars iakttagande är avgörande för ett korrekt fullgörande av avtalet och som dessutom är något du regelbundet kan lita på (väsentlig avtalsmässig plikt). Vi ansvarar endast för förutsebara skador, vars inträffande i regel kan förväntas. Detta gäller även förlust av vinst och besparingar. Ansvaret för andra ej direkta följdskador orsakade av en defekt utesluts.
(2) Begränsningen av vårt ansvar gäller inte i samband med skador på liv, kropp och/eller hälsa och i händelse av ansvar enligt produktansvarslagen.
(3) Vi är inte ansvariga för force majeure-händelser som omöjliggör fullgörande av de avtalade tjänsterna eller som gör det korrekta genomförandet av avtalet betydligt svårare eller temporärt förhindrar dess fullgörande. Force majeure är alla omständigheter som är oberoende av parternas vilja och inflytande, till exempel terroristattacker, embargo, beslag, naturkatastrofer, strejker, myndighetsbeslut eller andra allvarliga och oförutsebara omständigheter utanför avtalsparternas kontroll. En omständighet ska endast betraktas som force majeure om den inträffar efter avtalets ingående.
(4) I den utsträckning som vårt ansvar är uteslutet eller begränsat, ska detta också gälla ansvaret för våra anställda, annan personal, representanter och agenter.
(5) Vi ska göra vårt yttersta för att alltid säkerställa våra tjänsters tillgänglighet. Force majeure-händelser, lagenlig lockout eller oförutsebara driftstörningar befriar oss inte från Keller Premium-medlemskapets skyldigheter. I sådana fall kan dock utförandet eller avsändningen försenas. Om tjänsterna som ingår i Keller Premium-medlemskapet inte längre är av intresse för dig på grund av en sådan försening har du möjlighet att säga upp ditt Keller Premium-medlemskap med omedelbar verkan. Vi kommer då att återbetala medlemsavgiften fullt ut för den aktuella medlemskapstiden under förutsättning att du inte redan har realiserat rabatter genom ditt Keller Premium-medlemskap under respektive medlemskapstid som är högre än medlemsavgiften för de pågående tolv månaderna. Vi är dock inte ansvariga för skador som orsakas av leveransförseningar i sådana fall.

§ 28 Enskilda avtalsbestämmelsers ogiltighet, tillämplig lag, obligatoriska konsumentskyddsbestämmelser, behörig domstol, tvistlösning utanför domstol

(1) Om enskilda bestämmelser i dessa allmänna affärsvillkor är helt eller delvis ogiltiga eller inte verkställbara eller blir ogiltiga eller inte verkställbara efter avtalets ingående, ska detta inte påverka de återstående bestämmelsernas giltighet.
(2) Avtalen som ingåtts mellan oss och kunderna på grundval av dessa allmänna affärsvillkor ska regleras av tysk lag. Tillämpningen av FN-konventionen angående avtal om internationella köp av varor är utesluten. Obligatoriska lagstadgade konsumentskyddsregler i det land där en kund som är konsument har sin stadigvarande vistelseort förblir opåverkade av detta. En konsument är varje fysisk person som gör en laglig transaktion för ändamål som inte huvudsakligen kan tilldelas vare sig till personens yrkesmässiga verksamhet eller till personens verksamhet som egenföretagare.
(3) Exklusiv jurisdiktionsort för alla tvister som härrör från detta avtal är vårt huvudkontor (för närvarande München, Tyskland) om kunden är en handlare eller om kunden inte har sin allmänna jurisdiktionsort i samma land som KELLER-företaget i respektive avtal.
(4) Europeiska kommissionen tillhandahåller en ODR-plattform för tvistlösning online. Du kan nå den på: www.ec.europa.eu/consumers/odr. Vår e-postadress är: [email protected]
(5) Vi är varken skyldiga eller villiga att delta i tvistlösningsförfaranden enligt Consumer Dispute Resolution Act (VSBG).

§ 29 Återlämnande av batterier/batteripack

En del av våra varor levereras med batterier. Begagnade batterier och batteripack får inte kastas i hushållsavfallet. Du är skyldig att endast lämna förbrukade batterier och batteripack till avfallshantering via försäljningsstället eller de uppsamlingsställen som har inrättats speciellt för detta ändamål (lagstadgad skyldighet att returnera). Återförsäljare och tillverkare är skyldiga att ta tillbaka dessa batterier gratis och återvinna dem på vederbörligt sätt eller se till att avfallshantering sker som farligt avfall (lagstadgad skyldighet att ta tillbaka dem). Du kan returnera dem utan kostnad efter användning på en kommunal insamlingsplats eller i lokala butiker. Om du vill returnera batterier och batteripack till oss kan du skicka tillbaka dem till oss portofritt. För att spara oss onödiga kostnader ber vi dig att frankera försändelsen tillräckligt. Du får då tillbaka portokostnaderna från oss.

Batterier är märkta med en symbol som består av en överkorsad soptunna, vilket innebär att de inte får hamna i hushållsavfallet. För batterier som innehåller mer än 0,0005 viktprocent kvicksilver, mer än 0,002 viktprocent kadmium eller mer än 0,004 viktprocent bly finns respektive kemiska symbol (Hg (kvicksilver), Cd (kadmium) eller Pb (bly) nedan under symbolen för soptunnan med hjul.