• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

Skidunderkläder: funktionell kölddödare

Du kanske frågar dig varför du behöver speciella skidunderkläder och varför vanliga underkläder inte räcker till för denna underbara sport. Svaret är ganska enkelt: skidunderkläder är det klädlager för vintersport som ligger direkt på huden. Den ser till att din kropp hålls så torr som möjligt när du åker skidor, skidturer eller snowboard i utförslöpning, trots ansträngningen och den tillhörande svettproduktionen. Jämfört med vanliga bomullsunderkläder är skidunderkläder utformade för att säkerställa optimal fukttransport till utsidan. Skidunderkläderna för män och kvinnor har en tight, men ändå bekväm passform och skyddar din kropp från vinterns faror. I vårt sortiment av skidunderkläder hittar du till exempel både funktionella tröjor och värmande långärmat samt de berömda långkalsongerna.

Vilka är de konkreta fördelarna med skidunderkläder?

Skidåkning eller snowboarding kräver naturligtvis flera lager under jackan. Det räcker inte med bara skidunderkläder. Nyckelord: lökprincipen. Men: skidunderkläder utgör grunden för att du ska kunna uppleva optimal temperaturreglering under dina äventyr på berget. Tack vare de förstklassiga skidunderkläderna fryser du inte, men du överhettas inte heller. Oavsett om du väljer skidunderkläder av syntetfibrer eller föredrar produkter av merinoull, och oavsett vilken tillverkare som tilltalar dig mest, är effekten i allmänhet densamma: till skillnad från bomull transporteras svetten bort från huden och utåt. Skidunderkläder och funktionsunderkläder genererar kylning av kroppen under idrottsaktiviteter, dvs. temperaturen hålls konstant. Tack vare de speciella materialen ser de också till att inga obehagliga rysningar uppstår när ansträngningen minskar.

Vad kännetecknar skidunderkläder?

Om du går in i detalj kan du också identifiera konkreta skillnader mellan syntetfibrer och merinoull.

  • Skidunderkläder av polymerer, polyamid eller polyester, som vanligtvis kompletteras med elastan, absorberar till exempel mindre fukt. Å andra sidan kan den transporteras bort från kroppen snabbare tack vare de så kallade kapillärerna. Underkläderna förblir därför torra under lång tid, även under ansträngande aktiviteter. Till skillnad från funktionella underkläder för löpning eller cykling är fokus för skidunderkläder naturligtvis på värmeisolering. Fördelarna med skidunderkläder av syntetfiber: Personer med känslig hud behöver inte oroa sig för irriterande tryckpunkter och kliande fläckar. De fibrer som används för dessa skidunderkläder är särskilt fina och ger en behaglig känsla på huden.
  • Merinoull har också många fördelar: Den förstklassiga ullen kan absorbera fukt utan att bli kladdig. Merinoull är vattenavvisande och håller sig torr länge. Perfekt för längre skidturer eller snowboardpass. Och mer än så: skidunderkläder av merinoull skyddar även mot kyla när de är fuktiga. Detta beror på fiberns struktur och form. Fibrerna är krusade och ligger tätt intill varandra, vilket skapar små luftkammare. Luftkamrarna fångar praktiskt taget upp kroppsvärmen och har därmed en isolerande och temperaturreglerande effekt.
    Du tänker: Det låter bra, men ull är känt för att klia på bar hud. Ull kan faktiskt få människor med känslig hud att känna sig obekväma. Detta är fallet när det gäller konventionell ull med relativt tjocka fibrer. Merinoull har däremot en mycket tunnare diameter och känns därför behagligt mjuk på huden. Merinoull har också en unik egenskap: eftersom dess yta är "fjällig" har svett och tillhörande luktproducerande bakterier färre möjligheter att bygga bo på den än på släta ytor.

Salewa, Icebreaker, Odlo och Co: förstklassiga märken inom skidunderkläder

Planerar du att utrusta dig med högkvalitativa skidunderkläder online inför nästa vintersemester? Då bör du förlita dig på de många tillverkare som har specialkompetens på detta område. På Keller Sports har vi ett brett sortiment i vår butik med skidunderkläder från många förstklassiga märken som har gjort sig ett namn genom åren och som uppfyller de allra högsta kraven. Salewa, som grundades i München 1935 och nu är baserat i Bolzano, har sedan starten strävat efter att utveckla den perfekta utrustningen för bergsatleter.

I samarbete med toppidrottare forskar teamet på sportutrustningstillverkaren om innovativa material. Dessa gör livet enklare för entusiastiska vandrare, skidåkare och bergsbestigare. Detta är också ambitionen för det nyzeeländska företaget Icebreaker - enligt egen uppgift världens största tillverkare av funktionella underkläder av merinoull. Eftersom utvecklarna praktiskt taget står vid källan till den eftertraktade ullen (Nya Zeeland är en av de största producenterna av merinoull i världen), känner de till fördelarna med detta material och vet hur det ska bearbetas.

Frysning och obekväma kläder hör definitivt till det förflutna med Icebreaker. Salewa och Icebreaker är dock bara exempel på en mängd andra engagerade företag som Odlo, The North Face, Peak Performance och Craft. De finns alla representerade i vår butik för skidunderkläder med sina sofistikerade produkter. Och alla har samma mål: att ge sina kunder en trevlig tid på berget och på brädorna.

Skidunderkläder på Keller Sports

Oavsett om du gillar ljusa skidunderkläder, föredrar klassiska färger och om du föredrar syntetiska material eller merinoull: i källarbutiken för skidunderkläder på Keller Sports erbjuder vi dig ett stort urval av skidvästar och skidbyxor från otaliga premiummärken. Du kan köpa de funktionella tröjorna och byxorna individuellt eller beställa ett skidunderklädselsset bestående av en topp och byxor online. Vi har också funktionella boxershorts att erbjuda. Beställ din varma följeslagare för vintersemestern med bara några få klick. Du kan också regelbundet dra nytta av fantastiska rabatterbjudanden på våra skidunderkläder. Ännu bättre är att du kan kombinera dem med vår populära premiumrabatt.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.