• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
 • Premiumerbjudanden och för-reor
 • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
 • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

EGENSKAPER HOS HÖGKVALITATIVA SKIDBYXOR

Förutom att de är vatten- och vindtäta, mycket andningsbara, lätta och lätta att röra sig i är det framför allt hantverket och därmed funktionaliteten som utmärker ett par optimala skidbyxor. Snöbyxorna har många geniala funktioner som håller dig varm och torr i utförsåkningen. Samtidigt har du tillgång till andningsbara egenskaper och utmärkt luftcirkulation. Det innovativa funktionella tyget släpper inte in någon fukt och låter fukten transporteras utåt. Skidbyxorna har en hög isoleringsförmåga, har låg vikt och ger dig optimal rörelsefrihet. Alla snöbyxor har ovanstående egenskaper i hög kvalitet. Dessutom finns det specialmodeller med särskilda funktioner för varje typ av sport.

SÅ HÄR FUNGERAR DE INNOVATIVA MATERIALEN

De flesta välkända tillverkare av skidkläder utvecklar sin egen teknik när det gäller materialets sammansättning och bearbetning. Vintersportsutövare ställer höga krav på sina kläder. I stolliften skyddar den dig från kallt drag, i snöfall skyddar den dig från att bli blöt och under fysisk aktivitet ser de funktionella materialen till att du inte svettas. För att uppnå dessa mål är skidbyxor med vattentäta och andningsbara egenskaper utrustade med en vattentätning (DWR) eller ett membran.

GORE-TEX:s mikroporösa membran är tillverkat av expanderad polyetrafluoreten. Den är vattendunstgenomsläpplig, andningsbar och vattentät. På en kvadratcentimeter tyg finns det cirka 1,3 miljarder porer med en diameter på endast en 20 000-del av volymen av en vattendroppe. Samtidigt är en sådan por ungefär 770 gånger större än en vattenånga-molekyl. Genom de fina porerna kan fukt slinka ut, men regndroppen får inte plats genom porerna.

SKIDBYXOR: ALTERNATIVEN TILL GORE-TEX

GORE-TEX är det mest kända funktionella materialet. Dessutom finns det andra innovativa tyger från olika tillverkare.

 • Dermizax® - ultratunn och elastisk
 • Sympatex® - lättskött och återvinningsbart
 • PrimaLoft®-isolering - extra mjuk och värmande
 • Venturi® - från Schöffel, vattentät och vindtät, andas
 • DryVent® - från The North Face, mikroporös och hydrofobisk
 • Futurelight™ - från The North Face, mycket tunn, vatten- och vindtät, andningsbar.

VAD SÄGER VATTENPELAREN OM SKIDBYXORNA?

Vi har skidbyxor med olika nivåer av vattentäthet i vårt sortiment. Du kan avgöra graden av vattentålighet genom att ange vattenpelarens millimetermått. Ett par snöbyxor är vattentäta till en viss grad från en vattenpelare på 1 500 mm. Om byxorna är vattentäta beror på hur länge du vistas utomhus i vått väder, hur mycket det snöar eller regnar och hur du rör dig. Om du sitter på huk är vattentrycket på skidbyxorna större och du behöver en modell med högre vattenpelare. För enkla, längre vistelser i backen rekommenderar vi vintersportbyxor med en vattenpelare på minst 5 000 mm. Snowboard- och skidåkare bör helst välja en modell med en vattenpelare på minst 10 000 mm.

SOFTSHELL ELLER HARDSHELL SKIDBYXOR?

Skidkläder finns i mjuka eller hårda versioner. Hardshell är ett fast, flerskiktat material som sitter lösare än en softshell-modell och ger den nödvändiga rörelsefriheten under skidåkningen. Tyget är mer robust och klarar konfrontationer med grenar och stenar. Freeriders gillar att använda den här absolut väderbeständiga versionen för längre turer och särskilt i fuktigt och kallt väder. Hardshell-skidbyxor består av minst två lager laminat av hög kvalitet. Dessa är fast svetsade ihop. Modeller med tre lager har ett extra foderlager. Vattenpelaren i hardshellmodeller är mycket hög. Trots de väderbeständiga egenskaperna är byxorna relativt tunna.

Softshell-modellerna är de populära klassikerna. De flesta piståkare föredrar dessa byxor. Skidbyxor i softshell för vintersport ser snygga ut eftersom de sitter nära kroppen. De är mjuka, stretchiga och anpassar sig väl till kroppens konturer tack vare sin elastiska struktur. I motsats till hardshell-versionen producerar softshell-modellen knappt något ljud när du rör dig. Skidbyxor i softshell är ofta vattenavvisande och inte helt vattentäta. När du knäböjer i våt snö under en längre tid tränger fukt in i tyget efter en viss tid. Snöbyxorna är därför lämpliga för kortare vistelser utomhus i vinterväder.

SKIDBYXOR - VARMA I ALLA VÄDER

De flesta skidbyxor har ett isolerande foder av PrimaLoft, Thinsulate eller fleece. Det isolerande lagret håller värmen på kroppen. PrimaLoft, som ursprungligen utvecklades för den amerikanska armén, är ett syntetiskt mikrofiberisoleringsmaterial som nu är en viktig del av premiumskidkläder. Fleecefodret är mycket behagligt mot huden. Fleece är en stickad päls av syntetiska polyesterfibrer. Det fluffiga materialet består av grova och skurna plyschhandtag. Trots sin höga värmeisolering har fleece en låg vikt.

Thinsulate är en mjuk, hudvänlig fleece av kemiska fibrer. Ett annat kriterium är vindtäthet. Vid snabba nedförsbackar finns det risk för nedkylning på grund av drag. Ju högre vindhastighet, desto kallare känns luften. Vindtäta skidbyxor är varmare än luftiga modeller. Om du fryser snabbt är det värt att köpa termiska eller funktionella underkläder som baslager. Med ofodrade skidbyxor är det klokt med ett extra värmande lager av ull eller fleece.

MER KOMFORT FÖR SKIDÅKNING MED DESSA FUNKTIONER

Alla funktioner är inte nödvändiga för alla verksamheter. Vissa extrafunktioner ökar komforten och är därför oumbärliga.

 • Vattentäta fickor och dragkedjor
 • Tejpade sömmar mot fukt
 • Snörasskydd längst ned på benen
 • Bib för en säker passform på byxorna
 • Kan kopplas till skidjackor
 • Reflektorer för säkra nedstigningar i molnigt väder
 • Elastiskt bälte och justerbara hängslen för bättre passform
 • Blixtlås i benslutet för enkel av- och påtagning
 • RECCO-reflektorer för ökad säkerhet vid laviner

SKIDBYXOR - VAD DU BÖR TÄNKA PÅ

Det är viktigt att skidbyxorna passar. Helst ska de ge dig optimal rörelsefrihet och bekväm komfort. För att förhindra att snö kommer in i stövlarna får byxorna inte vara för korta. Det är bäst att täcka de två övre spännena på skidstövlarna. Det är bra med ett snörasskydd i området kring fötterna. Detta förhindrar att kall snö kommer in under byxorna vid ett fall. Blixtlås i nedre delen gör det lättare att ta på och av byxorna. Robusta material på insidan av byxbenen är en fördel. Dessa förhindrar skav i fållen och skador från hårda skidkanter. Valet av färg och design är upp till din personliga smak. Till skillnad från på gatan syns mörka skidbyxor bättre i snön än ljusa eller till och med vita modeller. Vissa plagg finns med reflekterande element för nedförsbackar i dimma och snöfall.

SKIDBYXOR ELLER SKIDOVERALL?

Skidbyxorna som vi erbjuder slutar ovanför höfterna. Beroende på modell är de utrustade med en haklapp som förbättrar byxornas passform och förhindrar att de glider ner. Tandställning har samma syfte, men har ingen haklapp. Långbyxor är varmare eftersom de hindrar kyla från att tränga in i utrymmet mellan över- och underdel. Barn som är klumpiga när det gäller att rätta till sina kläder och som rör sig mycket har nytta av snöbyxor med haklapp. På toaletten och när du klär av och på dig finns det nackdelar. Många vuxna vintersportare föredrar byxor utan haklapp för att de är estetiska. Förutom skidbyxor finns det skidoveraller. Här kombineras jackan med byxorna för att bilda en komplett helkroppsdräkt. Om temperaturen stiger eller om ett besök i en stuga planeras är overallerna opraktiska. Moderna skiddräkter har därför en dragkedja för att skilja jackan från byxorna.

RÄTT RENGÖRING AV SKIDBYXOR

Skidbyxor av funktionella textilier består av olika tyger och impregneringar. På etiketten står det hur du ska rengöra dem på rätt sätt (tillverkarens anvisningar). Helst ska du inte rengöra dina snöbyxor för ofta. Det finns särskilda tvättmedel för funktionskläder, och det är bäst att inte använda mjukmedel. Många softshellbyxor kan återigen vattentätas. Använd en spray eller ett särskilt rengöringsmedel för att göra detta. Efter tvätt applicerar du vattenskyddssprayen på de fuktiga byxorna. Det tunna lagret torkar snabbt och skyddar plagget från yttre påverkan. Det finns även andra vattentätande medel som kan tvättas i tvättmedlet eller i en separat tvättcykel. Välj alltid ett skonsamt tvättprogram.

SNÖBYXOR - LÄMPLIGA FÖR ALLA ÄNDAMÅL

I vårt sortiment hittar du robusta skidbyxor i hardshell för freeriders och snowboardåkare som är ute i det fria. Vi har de klassiska softshellbyxorna för piståkare i ett stort antal modeller och färger. Beroende på väder och aktivitet finns det snöbyxor med olika vattentäthet. Byxor med hög vattenpelare är de mest vattentäta och idealiska för skidvandringar och snöskoturer. Låt dig inspireras av vårt sortiment!

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.