• 10 % rabatt på alla artiklar i butiken*
  • Premiumerbjudanden och för-reor
  • Members Only: Tillgång till exklusiva produkter
  • 12 månader för bara 95 SEK*

Finns tillgänglig endast för Premium-medlemmar:

Kupongkoden har kopierats till Urklipp.

Skidstrumpor: Mer än "enkla" strumpor

Skidstrumpor fyller sitt syfte just för att vi är beroende av mycket utrustning när vi åker skidor eller snowboard. Först och främst skidstövlar, som innebär mycket speciella utmaningar. Sedan finns det brädor som fungerar som transportmedel. Dessutom är det obligatoriskt med väderbeständiga kläder som skyddar oss från fukt och vind. Säkerhetsfaktorn spelar också en viktig roll i vintersporter: hjälmar, glasögon, jackor, som nu till och med är utrustade med funktioner som gör det lättare att hitta dem vid en eventuell olycka.

Men även skidstrumpor som är speciellt utformade och tillverkade för skidåkning hör till denna kategori. De är i första hand utformade för att skydda oss mot kyla och för att ge bästa möjliga passform i de klumpiga skid- och snowboardkängorna. Men: skidstrumpor för män och kvinnor hjälper också till med blodcirkulationen, främjar muskelstabilitet och ökar därmed din prestation. I nästa kapitel tittar vi på de specifika fördelarna med skidstrumpor - och vad som skiljer dem från "enkla" strumpor.

Vilka är fördelarna med skidstrumpor?

Om du undrar om du kan klara dig utan skidstrumpor på din nästa vintersemester vill vi råda dig att göra det: Egentligen finns det inget sätt att undvika dem. Premiummodellerna i Keller Sports butik för skidstrumpor har ett antal fördelar jämfört med vanliga strumpor. Dessa fördelar gör dem praktiskt taget oumbärliga i tighta skid- och snowboardkängor. Efter en lång dag i bergen, på skidor eller snowboard, kan benen göra ont på grund av den ständiga ansträngningen.

Skidstrumpor är därför utformade för att hålla dessa oönskade biverkningar i schack. Tack vare den speciella kompressionsstickningen säkerställer de obegränsad blodcirkulation och stödjer lederna. Mikrofibrer som är speciellt utvecklade för tillverkning av skidstrumpor, som anpassar sig perfekt till fotens anatomi och ger en bekväm passform. Dessutom värmer materialen å ena sidan våra temperaturkänsliga fötter och å andra sidan lovar de andningsförmåga.

Detta ger en bra fukthantering i skidstöveln. Men det är inte allt: optimerade skidstrumpor, som vanligtvis tillverkas av kombinerade material som syntetfibrer eller merinoull, har en antibakteriell effekt och minskar utvecklingen av obehagliga lukter. Som du kan se är fördelarna med skidstrumpor många. Men vilka material och vilken teknik utmärker skidstrumporna i detalj?

Vilka är de specifika egenskaperna hos premium skidstrumpor?

Många tillverkare har ägnat sig åt att tillverka skidstrumpor. De olika märkena forskar ständigt på innovationer som gör skid- och snowboardupplevelsen ännu trevligare. Det ambitiösa uppdraget för alla modeller i vår butik med skidstrumpor: Maximalt skydd för fötterna mot kyla, tryckpunkter och skador.

Högkvalitativa material ska också garantera andningsförmåga och god fukttransport samt ge optimal komfort. Till skillnad från vanliga strumpor, som vanligtvis täcker högst foten och vristen, kan skidstrumpor dras över vaderna utan att det uppstår obekväm friktion. Längden på skidstrumporna stödjer snarare blodcirkulationen i underbenet och har därmed en kompressionseffekt.

Detta förebygger trötthetsrelaterade skador. Alla skidstrumpor som finns online på Keller Sports är förstärkta precis där dina fötter behöver stöd. Polstret i tå- och hälområdet möjliggör till exempel perfekt kraftöverföring till skon, absorberar stötar och minskar blåsbildning.

Falke, CEP, UYN och Smartwool: förstklassiga varumärken inom skidstrumpor.

När det gäller att köpa rätt skidstrumpor bör du lita på riktiga experter. På Keller Sports strävar vi efter att endast erbjuda modeller från de absolut bästa märkena i vår skidstrumpsbutik. I det här kapitlet ger vi en översikt över vilka skidstrumpor vi har att erbjuda.

  • Skidstrumpor från Falke: Familjeföretaget från Sauerland-regionen, som grundades 1895, anses vara en pionjär inom tillverkning av strumpor. Förutom nylonstrumpor, sneakersockor, footies och kostymstrumpor tillverkar Falke även skidstrumpor. I Keller Sports butik för skidstrumpor hittar du ett stort urval av Falke skidstrumpor för män och kvinnor i alla tänkbara utföranden. Falke skidstrumpor är lämpliga för alla specialanpassade stövlar och erbjuder allt som en skidåkare eller snowboardåkare önskar. Skidstrumporna från det traditionella företaget garanterar snabb värme- och fukttransport, sitter bekvämt som ett andra skinn och förebygger skador.
  • Skidstrumpor från CEP: CEP är ett dotterbolag till det Bayreuth-baserade företaget medi, som specialiserat sig på tillverkning av högteknologiska kompressions- och skidstrumpor. CEP drar nytta av moderbolagets expertis: medi har specialiserat sig på tillverkning av medicinska kompressionsprodukter sedan 1951 och är världsledande på området. Om du väljer CEP:s skidstrumpor är du alltid på den säkra sidan när det gäller kvalitet och säkerhet. CEP:s självbild: "Alla produkter utvecklas individuellt för respektive sport i samarbete med erkända forskare, idrottsläkare, professionella idrottare och designers.
  • Skidstrumpor från UYN: UYN, som står för "Unleash Your Nature", är ett annat företag som har en enorm expertis inom skidstrumpor. Oavsett vilken vintersport du ägnar dig åt erbjuder UYN-strumporna värme, maximal komfort och optimalt skydd - ventilation och grepp ingår förstås. En annan fördel med tillverkaren från Asola i Italien: hållbarhet och miljöskydd har högsta prioritet hos UYN.
  • Skidstrumpor från Smartwool: Som namnet på företaget, som tillhör VF Corporation, antyder, tillverkar Smartwool ull. Enligt egen utsago var amerikanerna också de första som tillverkade funktionella skidstrumpor av merinoull. Fördelarna: Merinoull är särskilt mjuk, fuktavvisande, värmereglerande och luktneutraliserande - och dessutom hållbar. Det är uppenbart att den här kombinationen ger högkvalitativa skidstrumpor.

Skidstrumporna på Keller Sports

Både professionella skidåkare och amatöråkare kommer att hitta vad de letar efter hos Keller Sports, eftersom det finns rätt skidstrumpor för varje behov. Oavsett vilken modell du väljer uppfyller alla premiumskidstrumpor från Keller Sports de högsta kraven. Det är bara att klicka dig igenom vårt stora utbud och säkra ett par till nästa skidäventyr.

Dra nytta av våra vanliga rabatterbjudanden under din virtuella shoppingtur, som också kan kombineras med vår premiumrabatt. Därefter kan du bekvämt beställa dina favoritmodeller från vår onlinebutik för skidstrumpor hem till dig. Och om du inte vill missa fler rabatterbjudanden i framtiden kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev, så att du alltid är uppdaterad om erbjudanden om skidsockor.

MISSA INTE DETTA!

MISSA INTE DETTA!

Registrera dig för nyhetsbrevet nu, få en 100 SEK kupong* och regelbundna mejl från oss som ger dig exklusiva erbjudanden och förköp.

Förnamn (frivilligt)
Efternamn (frivilligt)

Tack!

Aktivera din prenumeration genom att klicka på länken i det e-postmeddelande som vi precis skickade dig.